Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik z masą czekoladową pyszny i lekki
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka mieszać dalej dodać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać wylać do formy piec w temp 180 st ok 30-40 min
MASA: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wan., żółtka dokładnie wymieszać z mlekiem i mąką (najlepiej trzepaczką). Do gotującego mleka wlać masę z żółtek, mieszać aż zgęstnieje. Przełożyć do wypłukanej zimna wodą miseczki, wystudzić. 3 czekolady mleczne + 1 gorzką połamać na kawałki wrzucić do miski wlać 3-4 łyżki oleju i rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej.
śmietanę ubić na sztywno Wystudzony budyń wymieszać z czekoladą, dodać ubitą śmietanę biszkopt przekroić jak się uda na 3 części i przełożyć zostawić część na wierzch lub boki udekorować według uznania