Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny z dodatkiem polewy truskawkowej , mega :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 121
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 121
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Pieczemy biszkopt; Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie powoli mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu kakao i wymieszać ręcznie. Piec w 170* przez 30-40 minut grzanie góra dół, lub do suchego patyczka. Biszkopt studzimy i kroimy na trzy części.
Robimy masę czekoladową; Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze śmietanką, dodać cukier. Masę wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać stopniowo wystudzoną masę z czekolady. Masą smarujemy dwa krążki. Wierzch tortu dekorujemy Raspberry curd. Składniki podane są na tortownicę o średnicy 16 cm.