Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z piany malinowej"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Oczyszczone maliny rozgnieć widelcem i wymieszaj z cukrem pudrem. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody i poczekaj, aż nasiąknie. Maliny z cukrem przełóż do rondelka i zagotuj. Następnie dodaj spęczniałą żelatynę.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Z białek i cukru także ubij sztywną pianę. Obie masy delikatnie połącz, a pod koniec dodaj jeszcze rozgniecione maliny z rozpuszczoną żelatyną.
Na dnie tortownicy ciasno rozłóż biszkopty. Następnie ostrożnie wyłóż na nie część masy malinowej. Powtórz jeszcze raz, wykładając najpierw biszkopty, a potem różową masę. Odstaw tort w chłodne miejsce, aby stężał, na 2-3 godziny.
Przed podaniem udekoruj torcik świeżymi malinami oraz wiórkami czekoladowymi. Czas przygotowania: 60 minut.
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 240 kcal.Źródło: Na żywo