Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort bananowo-jagodowy"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 96
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj cukier, ubijaj. Dodaj żółtka. Mąki i proszek przesiej do masy, wymieszaj łyżką. Przełóż całość do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na 30 minut, wyjmij, wystudź. Banany obierz, pokrój, skrop sokiem.
Serek zmiksuj z cukrem i jednym bananem. Biszkopt przekrój w poprzek na pół. Jeden blat posmaruj kremem, przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj resztą kremu, udekoruj plastrami banana i jagodami. Schłodź w lodówce.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień