Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort bananowy"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 160
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1284
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 160
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1284
Składniki
Białka ubij z cukrem białym i wanilinowym. Połącz z żółtkami oraz mąką.
Masę wyłóż do tortownicy i piecz 35 minut w temperaturze 180°C.
? 2 banany rozgnieć. Masło utrzyj z żółtkami, dodając po łyżce masy bananowej.
Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody. Tężejącą dołóż do masy i utrzyj. Rozsmaruj ją na biszkopcie, po czym wstaw do lodówki.
Białka ubij z cukrem. Dodaj galaretkę, rozpuszczoną w pół szklanki wody.
Ułóż pianę na masie, a na niej plasterki bananów i tężejącą galaretkę. Schłodź tort przed podaniem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: trudnyŹródło: Telemax