Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort na Pierwsza Komunie świętą siostrzenicy
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
7 białek ubić z 10 łyżkami cukru na sztywno dodać 7 żółtka 12łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia delikatnie wymieszać upiec biszkopt około 30 min. w 180 stopniach drugi biszkopt upiec z takiej samej ilości składników przekroić na dwie części
do soku brzoskwiniowego dodać sok z cytryny spirytus można lekko osłodzić dolać 0,5 szklanki przegotowanej wody nasączyć biszkopty. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru dodać przestudzoną wcześniej rozpuszczoną żelatynę (2 łyżki żelatyny w 4 łyżkach wody ) dodać pokrojone brzoskwinie posmarować biszkopty na wierzch ubić śmietanę dodać żelatynę (1 łyżka żelatyny w 2 łyżkach wody) posmarować wierzch i boki udekorować według uznania u mnie kupiony kielich kwiatki z masy cukrowej oraz groszki kolorowe na różaniec