Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkie ciacho na wyjątkowe okazje dla łasuchów lubiących chałwę:)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Składniki
Upiec biszkopt klasyczny i czekoladowy (przepis przy moim torcie orzechowo-czekoladowym). Biszkopt kokosowo: Białka ubić, dodać cukier, następnie powoli kokos oraz proszek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 35 min w temp 180 stopni. Masa chałwowa: przygotować budyń (2 budynie w 3 szklankach mleka) i ostudzić, następnie budyń utrzeć z margaryną i chałwą. Masa kokosowa:przygotować budyń (1 budyń w 1,5 szklanki mleka) i ostudzić, potem budyń połączyć z masłem i kokosem.
Układać warstwy: Biszkopt kokosowo, masa kokosowa, biszkopt czekoladowy, masa chałwowa (2/3), biszkopt klasyczny, reszta masy chałwowej. Całość udekorować resztą masy i czekoladkami. Odstawić do lodówki, bo masa chałwowa jest dość żywa. Smacznego!