Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Składniki
Białka ubić na sztywno,wsypać cukier i dalej ubijać.Następni dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki,cały czas mieszając.Na koniec wlać ocet,wymieszać.Upiec biszkopt w średniej tortownicy w temperaturze 180 stopni celciusza.Wystudzić i pokroić na 3 krążki.
mleko,cukier,kakao i ćwierć kostki masła zagotować mieszając,następni ostudzić.Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.Pozostałe masło utrzeć na puch,dodawać żółtka i po łyżce masy kakaowej.Nadal ucierając powoli wlewać ostudzoną,ale płyną galaretkę i wódkę.Rodzynki sparzyć i osączyć,obrane migdały i orzechy posiekać,wymieszać z kremem.Krążki biszkoptu przełożyć masą.
Składniki polewy podgrzać w rondelku mieszając.Oblać tort polewą i dowolni udekorować.