Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowane masy, bardzo dobry smak
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty : jasny - 6 jaj, szkl. mąki, szkl cukru, łyżeczka pr. do pieczenia ciemny - 6 jaj, szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki, kakao, łyż. pr. do pieczenia. Po upieczeniu przecinamy na pół.
Batony i czekoladę rozpuszczamy w 3 łyżkach mleka - ostudzić. Z 1/2 l. mleka, cukru waniliowego, 5 łyżek cukru kryształu, żółtek, 2 łyżek mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej zrobić budyń - ostudzić. Po ostudzeniu budyniu ucieramy z margaryną. Na koniec dzielimy na dwie części i do pierwszej dodajemy rozpuszczone batony, do drugiej rozpuszczoną czekoladę - ucieramy.
Poncz: woda przegotowana, rym, spirytus, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, sok z cytryny.
Po upieczeniu biszkoptu przecinamy na pół każdy placek nasączamy ponczem, następnie na przemian masą batonową i masą czekoladową. z pozostałej masy smarujemy boki tortu i wierzch - dekoracja