Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowo-kokosowy"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 222
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 222
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Jajka rozbijam. Białka ubijam, dosypując porcjami cukier. Pianę z białek łączę z żółtkami. Dodaję obie mąki, proszek i kakao. Ciasto mieszam. Przekładam do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piekę 30 min 180 °C. Studzę i przecinam na 3 krążki. Wiórki rumienię w rozgrzanym piekarniku.
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzątku. Gdy zastygnie, kroję na kawałeczki. Ser mieszam z zapachem i 2 łyżkami cukru. Śmietanę ubijam z zagęstnikiem i resztą cukru, mieszam z serem. Odkładam 1/3 kremu, resztę łączę z wiórkami. Truskawki kroję na kawałki. Amaretto mieszam ze szklanką wrzątku, skrapiam ciasto. Blaty przekładam galaretką, truskawkami i kremem z kokosem. Tort smaruję resztą kremu i dekoruję.Źródło: Naj