Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowo-orzechowy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11637
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11637
Składniki
Orzechy posiekaj, upraż. Orzechy, 1/4 szklanki cukru i kakao zmiksuj. Żółtka utrzyj z 1/2 szklanki cukru. Dodaj mąkę i masę orzechową i wymieszaj. Białka ubij, dodaj cukier. Masę dodaj do żółtek. Piecz w temp. 180°C.
Śmietanę ubij, dodaj cukier, kakao, serek i zmiksuj. Biszkopt przekrój na 4 blaty i każdy posmaruj 1/5 kremu. Resztą kremu posmaruj boki. Wierzch udekoruj kulkami, posyp kakao.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień