Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Masło utrzyj z żółtkami oraz cukrem białym i waniliowym. Dosyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, po czym włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz około pół godziny.
Gotowe przekrój wzdłuż na 2 placki. Jeden posmaruj bitą śmietaną, ułóż na nim pokrojone truskawki i pokryj drugim.
Wierzch tortu posmaruj dżemem truskawkowym i tężejącą polewą czekoladową. Udekoruj całymi truskawkami.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 370.Źródło: Super TV