Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Jajka ubij z cukrem na gęstą pianę. Delikatnie dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
Na koniec wmieszaj startą czekoladę mleczną. Masą napełnij natłuszczoną i wysypaną mąką tortownicę.
Piecz w temperaturze 160°C około 45 min. Zostaw do ostygnięcia w tortownicy. Następnie wyjmij i przekrój w poprzek na 3 blaty.
Dolną część posmaruj połową dżemu, przykryj drugą częścią, posmaruj ją resztą dżemu i przykryj ostatnią częścią.
Cały tort polej roztopioną mleczną polewą czekoladową, a dolną krawędź obsyp tartą mleczną czekoladą.
Powierzchnię udekoruj roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą, najlepiej za pomocą małego papierowego rożka.
Wstaw tort do lodówki do stężenia. Udekoruj miechunką.
70 minut
Porcja ok. 260 kcal
Koszt porcji ok. 1,60 zł
Przepis na 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie