Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę, bo lubię-lubię więc piekę......
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 27
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 27
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Składniki
0,5l kremówki zagotować z roztopioną czekoladą, ostudzić -schłodzić. Jaja ubić na puszystą pianę z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem. Wyłożyć na tortownicę śr.24, piec około 25 minut w temp. 180 stopni. ( jak widać na fotce, ja z podanych składników piekłam dwa mniejsze i do jednego dodałam łyżkę kakao. Po wystudzeniu przekroiłam na pół każdy biszkopt) Ostudzony biszkopt nasączyć przegotowaną wodą z cytryną. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno ze śmietanfixem i cukrem do smaku. Wsypać wiórka czekoladowe, delikatnie wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt, schładzać w lodówce.
Śmietankę czekoladową, która już nam się schłodziła ubijamy na najwyższych obrotach ze śmietanfix-em, dekorujemy torcik....i już niebawem znika z talerzyka:-)