Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i ładny! :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno.
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj ubitą śmietanę. Miksuj.
Dodaj wiórki kokosowe. Wymieszaj.
Gorącą kawę posłódź 2 łyżeczkami cukru. Przestudź.
Przygotuj krem czekoladowy w proszku.
Przygotuj biszkopty. Pierwszy blat nasącz jedną trzecią naparu kawowego. Posmaruj konfiturą.
Drugi nasącz również kawą. Przykryj kremem czekoladowym. Na nim rozprowadź masę z mascarpone, kremówki i wiórków kokosowym.
Połóż trzeci blat biszkoptu. Nasącz go kawą.
Wierzch i boki posmaruj kremem czekoladowym.
Przygotuj polewę czekoladową.Polej nią tort. Na koniec możesz posypać ciasto wiórkami kokosowymi.