Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem tort dark red velvet zagości na moim i myślę, że i waszym stole nieco częściej niż kilka razy w roku. Jest to ciasto, które można przygotować w dwie godziny. Nie namęczymy się przy nim, a efekt zrobi wrażenie. Tort zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym kremem.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 499
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 499
Składniki
Ciasto: Suche składniki mieszamy i przesiewamy. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy wolnym strumieniem olej. Dodajemy kefir. Miksujemy. Do masy dodajemy barwnik i suche składniki. Miksujemy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto przelewamy do małej około 20 cm tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Ciasto kroimy na cztery części. Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Do masy dodajemy serek madcarpone i kanapkowy. Całość miksujemy do powstania gładkiego kremu. Masę smarujemy na pierwszym blacie ciasta. Przykrywamy drugim blatem na którym smarujemy ponownie 1/3 kremu. Na kremie układamy trzeci blat. Na blacie smarujemy pozostały krem. Ostatni wolny blat kruszymy i ozdabiamy nim wierzch tortu. Chłodzimy dwie godziny.