Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny malinowo-malinowy
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
upiec biszkopt, przekroić na połowę. skropić placki wódką z wodą lub ze spirytusem. Ubić na sztywno śmietanę, wsypać kremy malinowe, odmrożone maliny i żelatynę rozpusczoną w soku z malin. wszystko wymieszć i wyłożyć na część placka, przyryć drugim plackiem. Ciasto wysmarować cienko masłem utartym z cukrem pudrem (by masa cukrowa się trzymała i nie rozpuściła pod pływem kontaktu ze śmietaną). Udekorować do woli ozdobami z masy cukrowej. smaczngo