Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort gruszkowy z czekoladą"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 54
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 54
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Składniki
Utrzyj masło z cukrem, stopniowo dodawaj jajka i kwaśną śmietanę. Na koniec wsyp przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Przelej ciasto do tortownicy i piecz przez 35 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 °C.
Odstaw spód do schłodzenia, najlepiej do następnego dnia. Potem ostrożnie wyjmij go z formy i ułóż na nim pokrojone, odcedzone plastry gruszek.
Rozpuść czekoladę i poczekaj, aż trochę ostygnie. Nie powinna jednak stwardnieć. Utrzyj twaróg z bitą śmietaną i ostrożnie dodaj rozpuszczoną czekoladę. Dobrze wymieszaj krem.
Natychmiast rozprowadź krem na torcie i wstaw go na noc do lodówki. Przed podaniem udekoruj świeżymi gruszkami. Czas przygotowania: 70 minut
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 320 kcalŹródło: Na żywo