Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort karmelowy z owocami południa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 249
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 249
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Masło utrzeć z 17,5 dag cukru na puszystą masę. Ucierając, kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.
Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dolać 6-8 łyżek mleka i dokładnie wymieszać mikserem.
Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 26 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 20-25 minut.
Spód wyjąć z tortownicy, wystudzić. 2 Na wystudzonym spodzie ponownie zapiąć obręcz tortownicy. Na cieście rozłożyć plasterki odsączonego z syropu mango (1 puszka).
Proszek budyniowy wymieszać z 12 dag cukru i 100 ml mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobiony budyń. Gotować do zgęstnienia. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno.
Cukierki pokroić na połówki, wymieszać z budyniem i śmietaną. Masę rozsmarować na spodzie z mango. Wstawić do lodówki na godzinę. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody.
Pozostałe mango razem z zalewą zmiksować. Spęczniała żelatynę rozpuścić, podgrzewając i połączyć z musem.
Rozsmarować na wierzchu tortu. Przez godzinę schładzać w lodówce. Kandyzowaną papaję pokroić na kawałki i udekorować nimi wierzch i boki tortu.Źródło: Życie na gorąco