Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort Karnawałowe Delicje"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, obie mąki, kakao i kawę. Biszkopty pokrusz. Wrzuć do ciasta. Wymieszaj. Ciasto przełóż do blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 min w 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Potem mocno schłodź.
Galaretkę rozpuść według przepisu. Śmietanę ubij. Na spodzie formy ułóż kawowy blat. Skrop 1/2 wina i posmaruj go śmietaną. Wylej tężejącą galaretkę. Powtykaj w nią kawałki biszkoptów. Gdy galaretka stężeje, przykryj ją 1/3 śmietany i drugim blatem. Skrop go resztą alkoholu. Tort posmaruj pozostałą śmietaną. Schładzaj 2 godz. Udekoruj np. rurkami i winogronami.Źródło: Tina