Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort kawowy po włosku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 49
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 49
Składniki
Czas przygotowania: 20 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 475 kcal. Cena porcji: 2 zł
Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Twaróg wymieszaj z mascarpone oraz likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Ostrożnie wymieszaj z masą serową. Ubij na sztywno 20 dag śmietany, połącz z masą serową.
Kawę wymieszaj z likierem kawowym. Skrop biszkopciki. Ułóż z nich 3 warstwy, przekładając je kremem. Schładzaj 4 godziny. Pozostałą śmietanę ubij.
Tort wyjmij z tortownicy. Posmaruj bitą śmietaną. Schładzaj jeszcze 30 minut. Krótko przed podaniem oprósz tort kakao i ew. udekoruj owocami.Źródło: Tina