Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Gdy powstanie puszysta masa wsypać obie mąki przesiane razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać na najniższych obrotach lub rózgą. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 40 minut.
Upieczony biszkopt zostawić na kratce i gdy będzie całkiem zimny wyjąć z formy, przekroić na 3 blaty ( biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej ). Mascarpone utrzeć z cukrem a potem wlać śmietanę i ubić na sztywno. Część śmietany zabarwić na zielono. Pokroić owoce w kostkę ( brzoskwinie i kiwi ).
Blaty biszkoptowe nasączyć sokiem z brzoskwiń. Na pierwszy krążek cista wyłożyć część śmietany i rozsmarować. Wyłożyć część owoców. Czynność powtórzyć i zakryć trzecim krążkiem. Tort posmarować cienko białą śmietaną i udekorować zielona tworząc koszyczek ( należy użyć specjalnej tylki ).Na koniec ozdobić jeszcze kwiatkami, listkami i perełkami.