Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort biszoptowy z kremem mainowym i malinami
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Składniki
biskopt przekroić na 2 części. Każdy krążek namoczyć sokiem malinowym z wodą lub jakimś alkoholem i rozsmarować dżemem. Ubić śmitane na sztywno, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkij ilości wody, wsypać kremy malinowe, wymieszać delikatne mikserem. Na koniec wrzucić maliny. Kremem poprzekładać placki. Brzegi ponacinać, żeby powstał kształt górki. Odcięte elementy ciasta ułożyć na samą góre. Przyklepac. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać olejek i zielony barwnik, wymieszać. Masą maślaną obożyć tort. Posypać zabarwionymi na zielono wiórkami kokosowymi (w przypdku, kiedy kupione zielone wiórki nie mająmocnego trawaistego koloru). Udeorować ozobami z masy cukrowej. Smacznego