Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Mak opłukać i gotować w wodzie ok.30 min wystudzony zemleć.
Jaja ubić z cukrem(jak do biszkoptu)dodać pozostałe składniki. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy, piec ok 45-50 min w temp. 180*.
Przełożyć masą kawową z odrobiną alkoholu.Pod krem można położyć warstwę winnego dżemu (mirabelki, morele)
Smacznego