Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort makowy z masą orzechową"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1842
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1842
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Jest w nim wszystko, co świąteczne. Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania
Ciasto: białka ubij z cukrem, dodając żółtka. Mak, mąkę i proszek połącz. Stopniowo wsyp do żółtek, mieszając. Ciasto wlej do formy o śr. 23 cm. Piecz 35 min w 170°C.
Masa: mleko zagotuj z orzechami. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając masę orzechową. 200 ml gotowanej chłodnej wody wymieszaj ze spirytusem i sokiem z cytryny.
Biszkopt przekrój na trzy blaty. Spód nasącz ponczem, posmaruj powidłami i 1/3 masy. Ułóż ciasto, nasącz, posmaruj 1/3 masy, ułóż ciasto. Boki i wierzch posmaruj masą. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie