Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawartości węglowodanów. Smakuje wyśmienicie, ale jeśli ktoś chce, może oczywiście dodać inne składniki: herbatniki, płynne masło, cukier itp.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
Składniki
Najpierw zrób spód tortu. Lekko upraż płatki kokosowe i zmielone migdały na żaroodpornej patelni. Dodaj roztopiony olej kokosowy, cukier brzozowy i wanilię. Masę połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny Wymieszaj jogurt z cukrem brzozowym, wanilią, startą skórką z cytryny, 1 łyżeczką skórki pomarańczowej i sokiem z limonki. Przygotuj żelatynę zgodnie z instrukcją i wymieszaj z kremem jogurtowym, ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj do kremu jogurtowego. Rozłoż krem na spodzie foremki i wygładź. Wytnij małe kulki z dwóch rodzajów miąższu melona i ułóż je na kremie. W małym rondelku wymieszaj proszek galaretki z 200 ml soku multiwitaminowego i krótko zagotuj. Pozostaw do ostygnięcia na 6-7 minut, a następnie za pomocą łyżki rozprowadź równomiernie na torcie od środka. Kto chce, może pominąć galaretkę, tort z samymi owocami smakuje równie dobrze. Wstaw ciasto do lodówki na 1-2 godziny.