Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki w wykonaniu a przede wszystkim bardzo dobry
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Biszkopt Białka ubić z cukrem ,dodać żółtka ,wodę,oliwę ,mąkę wymieszaną z proszkiem Podaje dwa przepisy na masę orzechową i czekoladową do wyboru Ja nałożyłam orzechową Masa orzechowa-Ugotować,cukier z mlekiem aż zmniejszy o połowę obiętość ,wsypać zmielone orzechy ,chwilę gotować na wolnym ogniu . Ostudzić,połączyć z 2 kostkami utartego masła ,dodać 50 ml spirytusu . Nałożyć tort ,dwa krążki masą orzechowa ,posypać pokrojoną drobno czekoladą białą i ciemną ,1 krążek lub dwa dżemem porzeczkowym zależy na ile krążków ktoś przekroi . Wierzch , smarujemy także masą orzechową, wokół kładziemy połówki orzechów posypujemy czekoladą białą i ciemną Masa czekoladowa Białka ubijamy z cukrem ,dodajemy żółtka (jajka parzymy w gorącej wodzie)
Masło ucieramy ,powoli dodajemy masę jajeczną i dalej ucieramy Na sam koniec do masy dodajemy rozpuszczoną 1 szt chłodnej czekolady i 50 ml spirytusu .Nakładamy tort ...