Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na efektowny i łatwy do przygotowania tort, z którym poradzi sobie nawet początkujący cukiernik. :)
mikser
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Przepis na biszkopt znajdziesz na moim profilu w książce, pt. 'podstawowe przepisy'. Można użyć również dwóch gotowych spodów biszkoptowych. 1. Biszkopt przekroić na pół. 2. Wiśniówkę połączyć z sokiem z ananasów i namoczyć nim biszkopt. 3. Ubić śmietanę dodając do niej cukier. 4. Śmietanę rozsmarować na pierwszym biszkopcie. 5. Przykryć drugim biszkoptem i jego również pokryć kolejną warstwą śmietany. 6. Wierzch ozdobić owocami wedle swojej fantazji. 7. Dla koloru posypać posypką.
Smacznego! :)