Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tym razem ze swiezych truskawek... bardzo smaczne, ale jeszcze smaczniejsze na drugi dzien....
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
2 galaertki kaza dla 1/2 l, przygotowujemy wg przepisu tylko w 400ml wody; smietanke ubijamy wraz ze smietanfixem i mieszamy z zimnym roztworem galaretki. nie uzywamy przy tym miksera, tylko lyzki.
1 galaretke dla 1/2 litra, rozrabiamy z 1/2 liotra wody wg przepisu i ochladzamy.
na duzym talerzu gotowy spod do tortow okalamy forma do tortow, lub po prostu papierem.
truskawki myjemy i obieramy z szypulek. Przekrawamy na pol. czesc mieszamy ze smietana , czesc, zostawiamy na wierzch tortu.
smietane wymieszana z galaretka i truskawkami wstawiamy do zamrazalnika, czesto sprawdzamy konsystecje i mieszamy, jak zacznie gestniec, wylewamy na biszkopt. Na wierzch tortu ukladamy polowki truskawek i nastepnie wstawiamy do lodowki.
Podobnie postepujemy z galaretka na wierz tortu. jak tylko zacznie gestniec, wylewamy na wierzch tortu.
bardzo efektowny deser i bardzo smaczny. najlepiej jest go przygotowac dzien wczesniej. taki bedzie najsmaczniejszy.