Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietanowy z porzeczkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Dodaj przesiane mąki, połącz. Wlej do tortownicy (śr. 23 cm). Piecz 30 min w 170°C.
Krem: kremówkę i cukier ubij, dodaj mascarpone. Żelatynę namocz i podgrzej w małej ilości wody. Porzeczki zmiksuj, przetrzyj przez sito. Dodaj żelatynę, połącz. Wymieszaj z 2/3 masy. Schłodź.
Biszkopt przekrój na 3 blaty, nasącz herbatą. Spód posmaruj kremem porzeczkowym, ułóż ciasto. Posma ruj konfiturą, ułóż ciasto. Posmaruj kremem śmietanowym. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie