Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort szpinakowy pod beszamelem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 210
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 210
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj mąkę, mleko i ser. Stale mieszając, dosyp sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową.
Na oliwie podsmaż pokrojony czosnek, po czym dorzuć liście szpinaku. Dolej sok z cytryny i dodaj przyprawy. Duś całość ok. 5 minut.
Gotową masę szpinakową połącz z beszamelem. Rozsmaruj ją na naleśnikach, tworząc piętrowy tort. 4. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około 15 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Bieńkowska</strong>Źródło: Kurier TV