Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort szwarcwaldzki z wiśniówką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Składniki
Czekoladę stop. Masło utrzyj z 8 dag cukru. Dodaj czekoladę. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy czekoladowej. Wsyp mąkę pszenną i proszek. Białka ubij z 10 dag cukru, domieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 40 minut w 175°C. Rozetnij na 3 blaty.
Wiśnie osącz. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z kilkoma łyżkami zalewy. Resztę zalewy zagotuj, zagęść mąką ziemniaczaną. Włóż wiśnie, wymieszaj i schłodź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym i resztą cukru.
Blaty skrop wiśniówką z herbatą. Przełóż masą wiśniową i bitą śmietaną. Śmietaną posmaruj też bok i wierzch ciasta. Obsyp wiórkami czekolady. Udekoruj konfiturą.Źródło: Naj