Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
biszkopt 6 jaj ,5 łyżek mąki, cukier 1/2 szkl ,proszek do pieczenia(opcjonalnie bo wyrośnie na samych białkach) biszkopt: ubic białka na sztywno dodac cukier żółtka,na koncu dodac mąke rozdzielić na minimum 4 miseczki i do kazdej dodac inny barwnik spożywczy niebieski czerwony zielony, ,jeden można zostawić naturalny piec na jednorazowych blaszkach najlepiej upiec cienkie biskopty a więcej np. 6 biszkoptów 2czerwone,2niebieskie,zielony i naturalny bo ładniej wyglądają
krem mascarpone mascarpone ubicz dodając miękką białą czekolade|(nie gorącą bo się krem zważy) ilość czekolady zależy jak słodki chcemy zrobić krem. na mój torcik 2 mascarpone+ 1 i 1/2 białej czekolady krem rozsmarowujemy na każdym biszkopcie w miarę cienko na 4 biszkopty można dodac 1 warstwę dżemu wiśniowego by przełamać słodki smak. dekoracja dowolna