Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia,sodą i kakao ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Tortownica o średnicy 26 cm Żelatynę namaczamy w zimnej kawie (3/4 szklanki kawy) ,gdy napęcznieje rozpuścić. Nakropienie biszkopta : ( 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalać wodą i osłodzić cukrem ,dodać spirytus )
Przygotowanie: Biszkopt pokroić na 3 krążki, nasączyć . Śmietanę ubić ,dodać cukier waniliowy i cukier puder .Do śmietany dodajemy serek mascarpone, delikatnie, mieszając mikserem .Na końcu wlewamy rozpuszczoną chłodną żelatynę .Masę na chwilę wkładamy do lodówki ( 10 minut) aby stężała ,nakładamy na każdy krążek aż do wyczerpania ( część masy zostawić do obsmarowania boków tortu i wierzchu ) Boki obłożyć,biszkoptami Wierzch tortu posypać kakao .... Smacznego !!!!