Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten tort, ponieważ powinien smakować każdemu wielbicielowi włoskich delicji ;)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Białka ubić na sztywno i nie przerywając miksowania wsypywać partiami cukier. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem. Do ubitych jaj dodać żółtka i mąkę, delikatnie zmiksować. Przełożyć do tortownicy, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 35 min. do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu biszkopt ostudzić. W tym czasie mascarpone zmiksować ze śmietana i cukrem pudrem. Ostudzony biszkopt podzielić na 3 części. Pierwszą na sączyć częścią kawy połączonej z amaretto.
Następnie wyłożyć 1/3 kremu i posypać częścią czekolady startej na drobnych oczkach. Analogicznie postąpić z pozostałymi krążkami ciasta.
Przed podaniem schłodzić. Smacznego!