Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort twarogowy z brzoskwinią"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Przesiej mąkę na stolnicę, dodaj miękkie masło, mielone migdały, cukier oraz jajko. Od razu zagnieć gładkie ciasto, owiń je folią i włóż do lodówki na noc, aby się uleżało.
Oddziel 2/3 ciasta i rozwałkuj je na cienki placek. Wyłóż nim formę na keks i wstaw do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu piecz w nagrzanym piekar- niku w temperaturze 180 °C przez ok. 15 minut. Po upieczeniu poczekaj, aż ciasto ostygnie. Zrób krem. Połącz twaróg z serkiem śmietankowym. Dodaj śmietanę, żółtka, budyń, cukier i dopraw likierem.
Brzoskwinie odsącz i pokrój w ósemki. Krem twarogowy rozsmaruj na cieście i równomiernie rozłóż na nim owoce. Resztę ciasta rozwałkuj, rozłóż na brzoskwiniach, dociśnij krawędzie i poprzekłuwaj wierzch widelcem. Piecz w 165 °C przez ok. 20 minut. Następnie posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp migdałami. Piecz ciasto jeszcze przez 20 minut. Czas przygotowania: 90 minut
Cena porcji: ok. 5 zł. Kalorie: porcja 307 kcal.Źródło: Na żywo