Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały, łatwy i smaczny tort urodzinowy.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Masa: Śmietankę ubić na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnie sztywną pianę wymieszać z serem mascarpone.
Przełożenie: Brzoskwinie pokroić w kostkę. Pokrojone brzoskwinie wymieszać z konfiturą brzoskwiniową.
Poncz: Wymieszać wszystkie składniki ze sobą
Tort: Do zrobienia tortu potrzebne będą 3 blaty biszkoptu. Polecamy nasz przepis na biszkopt. Dolny krążek biszkoptu skropić połową ponczu, położyć połowę przełożenia, a następnie 1/3 masy. Całość przykryć drugim (środkowym) krążkiem. Skropić go, ułożyć resztę brzoskwiń i 1/3 masy. Przykryć ostatnim, górnym krążkiem. Jeżeli tort nie będziemy pokrywać masą cukrową, wierzch i boki pokryć ostatnią częścią masy.