Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten tort zobaczyłam w Czarnogórskiej telewizji, Julisima i jej deser Vahau bardzo mi się spodobał.W trakcie programu mówiła, że ją zainspirował tort Malakoff, który lubię. Zapisałam kilka przepisów a ciekawych odsyłam do stacji 24 kitchen, jak dopisać sr to będzie serbska, nl to holenderska wersja.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
1. jajka oraz cukier ubijamy na puszystą masę
2. mieszamy mąkę, proszek, bułkę tartą i czekoladę oraz cukier waniliowy
3. do masy jajecznej wsypujemy mąkę z innymi składnikami, delikatnie przemieszać, dodać mielone migdały i delikatnie mieszać
4. wylać do formy i ja piekłam 25 min, ale włozyłam do nagrzanego do 120st. C podkręciłam do 175 st a po 10 min zmniejszy łam do 150 st.C. Dzięki temu nie przypalił się.
5. gdy wystygnie należy go przełożyć bitą śmietaną: Do śmietany wsypać cukry i ubijać, gdy zaczyna gęstnieć dodać kawę i ubić. Po przełożeniu i udekorowaniu schłodzić w lodówce, min. 2 godz. Ja posypałam tarta czekolada i dlatego jest taki piegowaty.