Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki torcik z bitą śmietaną i owocami.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić. W drugiej misce żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym (należy ucierac do momentu aż pojawią się pęcheszyki powietrza) . Dodać mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok.40-45 min w temp. 180 stopni.
Po wystudzeniu tortu, należy przekroic go na 3 placki. Do szklanki z wodą wlac alkohol i sok z cytryny, wymieszac i nasączyc placki. Bitą śmietanę ubic - przed ubijaniem śmietana musi być dobrze schłodzona. W trakcie ubijania dodac cukier pudr. Przełożyc nasączone placki. Tort udekorowac dowolnymi owocami. Ja najczęściej dekoruję mandarynkami, winogronami lub ananasem z puszki do tego rodzynki i czekolada.