Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z bitą śmietaną i migdałami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16733
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 93
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 364
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 137
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16733
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 93
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 364
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 137
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, wsyp obie mąki, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 160° C.
Krem: żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Odstaw, aby ostygła. Śmietanę ubij z cukrem pudrem.
Ubijając, wlewaj powoli zimną żelatynę. Krem włóż do szprycerki, ułóż na cieście, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.Źródło: Dobry Tydzień