Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z galaretką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Składniki
Maliny rozmroź. Oddziel żółtka od białek, żółtka utrzyj z solą, 10 dag cukru i 1 cukrem waniliowym. Białka ubij, połącz z masą żółtkową. Mąkę przesiej z proszkiem.
Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Formę w kształcie serca wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 20 minut w 175oC.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym, przetrzyj, połącz z jogurtem. Śmietanę ubij, dołóż do masy.
Domieszaj żelatynę. Wylej na biszkopt. Schładzaj 2 godz. Kisiel przygotuj wg przepisu, wystudź, rozsmaruj na torcie. Udekoruj go płatkami, miętą, serduszkami i ew. malinami.Źródło: Naj