Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z masą bananową i kajmakową"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1162
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11791
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1162
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11791
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj kakao, żółtka, cukier i zagnieć ciasto. Schłodź. Ciasto rozwałkuj. Wylep nim dno i boki tortownicy. Piecz 30 minut w 180°C.
Śmietanę ubij. Dodaj serek, zmiksuj. Czekoladę rozpuść, zmiksuj z masą. Połowę wyłóż na spód, dodaj kajmak i banany zmiksowane z serkiem. Na wierzch wyłóż resztę śmietany z serkiem i polej kajmakiem. Udekoruj wiórkami czekolady.
Czas: około 2 godzin.
Regularne jedzenie bananów obniża ciśnienie tętnicze krwi, wzmacnia serce, obniża poziom cholesterolu, ułatwia zasypianie, wspomaga układ nerwowy, ułatwia odkwaszenie organizmu, jest doskonałym środkiem na zgagę. Banany warto jeść przy problemach gastrycznych i w okresie rekonwalescencji. Ale uwaga! Mają sporo cukru.Źródło: Dobry Tydzień