Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnego makowca własnego wypieku. Dzięki zastosowaniu gotowych składników, możemy przygotować go bardzo szybko.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 328
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 328
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Składniki
Gotowe ciasto drożdżowe należy wyjąć z lodówki ok. 20 minut przed przygotowaniem. Jeśli chcesz zrobić własne ciasto, przygotuj je według sprawdzonego przepisu.
Rozgrzać piekarnik do 180ºC.
Ciasto rozwałkować i wysmarować masą makową (czym grubsza warstwa tym lepiej). Zwinąć w rulon. Tak przygotowany makowiec wyłożyć na blachę i posmarować roztrzepanym białkiem.. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 45 min.
Gotowe ciasto polać lukrem i posypać bakaliami wg upodobań.