Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trifle z owoców leśnych"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12851
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12851
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Składniki
Śmietanę ubij na sztywno. Rozłóż wiśnie i owoce leśne w 6 szklankach i każdą porcję zalej 3 łyżkami zalewy z wiśni. Przykryj to porcjami rolady i warstwą budyniu. Rozłóż pozostałe owoce, zostawiając trochę do dekoracji.
Przykryj kolejną warstwą budyniu. Na wierzch dodaj bitą śmietanę, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę. Cukier podgrzej w rondelku z 2 łyżkami wody i skarmelizuj.
Wyjmij trifle z lodówki, udekoruj resztą owoców i polewaj karmelem, by powstały nitki.
Czas przygotowania: 15 minut (bez chłodzenia). Poziom: łatwyŹródło: TV14