Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bez proszku do pieczenia. Mimo to ładnie się wypiekają, no i świetnie smakują. Serdecznie polecam.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać zmielony twaróg, cukier i ekstrakt waniliowy. Masło zetrzeć na tarce. Zagnieść ciasto. Powstanie lekko klejąca masa. Należy ją włożyć do lodówki na jedną godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy. Gdyby się kleiło podsypać nieco mąki. Wykrawać szklanką koła, na które należy nałożyć cząstki jabłek. Ciastka skleić w trójkąty. Wstawić do piekarnika na 20-30 minut. Piekarnik musi być nagrzany do temperatury 200 st.C. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.