Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Truskawkowa Charlotta"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1710
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1710
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Do rondelka wsyp cukier kryształ, wlej 50 ml wody, zagotuj, a potem ostudź. Dno i boki tortownicy wyłóż podłużnymi biszkoptami. Posmaruj je z jednej strony syropem cukrowym.
Żelatynę rozpuść w małej ilości letniej wody, odstaw do ostudzenia. W misce zmiksuj serek ricotta razem z cukrem pudrem i twa- rogiem (miękkim lub zmielonym). Wmieszaj ubitą na sztywno kremówkę. Kilka łyżek masy zmiksuj z żelatyną. Połącz z resztą masy.
Truskawki oczyść, połowę pokrój w plasterki. W tortownicy układaj warstwami krem serowy oraz pokrojone truskawki. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Ozdób resztą truskawek.
czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety