Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...sezon truskawkowy rozpoczęty,więc szalejemy ;-)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 214
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Następnie mąkę i proszek do pieczenia.Przełożyć ciasto do formy (25x35) ,wstawić do gorącego piekarnika (200) i piec 25 min.
Do ubitego mikserem jogurtu wlać rozpuszczoną żelatynę i tężejącą 1 galaretkę.Przełożyć "piankę" na wystudzony biszkopt.Wstawić do lodówki.
Na piance ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.Wstawić na noc do lodówki.
SMACZNEGO