Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser na każdą okazję. Mieszanina twarogu, śmietany i truskawek. Przyypomina serniczek na zimno.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 182
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 182
Składniki
Galaretkę wieloowocową rozpuszczam w wodzie jak na opakowaniu i pozostawiam do ostygnięcia. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 200 ml. wody i studzę. Truskawki myję i blęduję.
Na spód blachy lub miski rozkładam biszkopty.Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję twaróg , truskawki i tężejącą galaretkę truskawkową. Dokładnie mieszam i wylewam na biszkopty. Wkładam do lodówki na 30 minut. Wieloowocową galaretkę tnę na kawałki i posypuję deser.