Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i szybkie Ptasie mleczko z truskawkami.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Dwie blaszki 25 X 12 cm. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody. Studzimy mieszając. Na spód blaszek wykładamy słomki ptysiowe.
Schłodzone mleko ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Po 5 minutach stopniowo dolewamy schłodzoną galaretkę i dalej ubijamy. Truskawki kroimy w ćwiartki. Część truskawek dodajemy do mlecznej masy i mieszamy łyżką. Całość przekładamy do blaszek, wyrównujemy wierzch. Górę ozdabiamy resztą pokrojonych truskawek. Schładzamy w lodówce.
Ptasie mleczko bardzo dobrze smakuje z kremem balsamicznym.