Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowy miodownik"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Ciasto: margarynę posiekaj z mąką. Dodaj resztę składników. Zagnieć ciasto. Upiecz oddzielnie 3 placki. Posmaruj mlekiem, ostudź.
Krem jasny: z mleka, obu rodzajów mąki, cukru ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem. Krem truskawkowy: zmiksuj truskawki, podgrzej. Wsyp galaretki. Rozpuść i ostudź. Krążek ciasta posmaruj kremem truskawkowym, połóż ciasto. Posmaruj kremem jasnym, znów połóż ciasto. Wierzch polej polewą.
<strong>Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Takie jest życie